Руският президент Владимир Путин чрез посредници предложи на САЩ да замразят

...
Руският президент Владимир Путин чрез посредници предложи на САЩ да замразят
Коментари Харесай

Путин предложи на САЩ да замразят войната, но преговорите бяха неуспешни

Руският президент Владимир Путин посредством медиатори предложи на САЩ да замразят войната в Украйна, само че те отхвърлиха предлагането. Това съобщи Ройтерс, базирайки се на трима съветски източника, осведомени с полемиките.

„ Провалът на метода на Путин слага началото на третата година от най-тежкия спор в Европа след Втората международна война и демонстрира какъв брой надалеч една от друга остават двете най-големи нуклеарни сили в света “, отбелязва изданието.

Какво приказват за предлагането на Путин в Съединени американски щати

Американски източник в коментар за Ройтерс отхвърли публични контакти и сподели, че Вашингтон няма да взе участие в договаряния без присъединяване на Украйна.

Изданието сподели, че по-рано американски чиновник, говорещ във Вашингтон при изискване за анонимност, е декларирал, че Съединените щати не са взели участие в никакви „ подмолни полемики “ с Русия и че Вашингтон е пореден в това да не работи „ зад “ гърба на Украйна.

Той сподели, че евентуално е имало неофициални диалози сред руснаци „ отвън държавното управление “, само че означи, че Съединените щати не са забъркани.

Американският чиновник допусна, че Москва наподобява е разочарована, че Вашингтон неведнъж е отказвал да одобри съветските претенции за опазване на окупираните украински територии.

Какво споделиха съветски източници

Според съветски събеседници предходната година Путин обществено и частно посредством медиатори, в това число арабските сътрудници на Москва в Близкия изток и други, е изпратил на Вашингтон „ сигнали “, че е подготвен да обмисли преустановяване на огъня в Украйна.

Източници настояват, че ръководителят на страната-агресор е предложил да замрази спора „ на сегашните равнища “ и не е желал да отстъпи краткотрайно окупираните украински територии. Съответният „ сигнал “, както се отбелязва в обявата, предлага това, което някои в Кремъл считат за „ най-хубавия път към някакъв мир “.

„ Контактите с американците не доведоха до на никое място “, увери Ройтерс почитан съветски източник, осведомен с полемиките в края на 2023 година и началото на 2024 година

Друг съветски източник удостовери, че американците посредством медиатори са споделили на Москва, че няма да разискват вероятно преустановяване на огъня без присъединяване на Украйна, заради което предложенията са приключили с крах.

Трети събеседник сподели на изданието, че „ с американците всичко се е разпаднало “. Според него Съединени американски щати „ не са желали да оказват напън върху Украйна “.

Журналистите означават, че до момента не е съобщавано за огромни договаряния за преустановяване на огъня и техния неуспех. Това се случва в миг, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от месеци упорства Конгресът да утвърди повече помощ за Украйна, само че се сблъска с опозицията от страна на съдружниците на републиканския претендент за президент Доналд Тръмп.

„ Кремъл, Белият дом, Държавният департамент на Съединени американски щати и Централното разследващо ръководство (ЦРУ) отхвърлиха коментар “, твърди изданието.

Кремъл публично заприказва за договаряния с Украйна

Да напомним, че на 11 февруари прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков направи изказване по отношение на вероятностите за мирни преговори в Украйна.

Говорител на Кремъл сподели, че на Киев и западните съдружници ще бъде все по-трудно да намерят спокойно решение, откакто споразуменията, реализирани през март 2022 година, не съумяха да се материализират поради британците. Тогава, съгласно Песков, Украйна може да седне на масата за договаряния „ на по-ниска цена “.

Да напомним, че съгласно публицисти от Bloomberg изявлението сред съветския президент Владимир Путин и Тъкър Карлсън удостовери, че главната цел на съветския водач във войната против Украйна са териториални завоевания. В обявата на Марк Чемпион се показва, че Путин е уверен, че някои украински територии принадлежат на Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР